Tips til æggeerstatninger
Share
Disse æggeerstatinger er nemme at bruge, og kan sættes i stedet i de retter hvor du normalt bruger æg.
Billedet er af en bagt Sweet Potato Brownie, hvor vi brugte chiaæg i opskriften.
Loppefrøæg
Svarende til et æg
3 spsk. lunken vand
1 tsk. loppefrøskaller
Pisk vand og loppefrøskaller godt sammen
Hørfrøæg
Svarende til et æg
2 ½ spsk. lunken vand
1 spsk. knust hørfrø = 7 g
Bland vand og hørfrø godt sammen.
Rør rundt og lad stå i min. 10 min.
Rør rundt undervejs.
Chiaæg
Svarende til et æg
2 ½ spsk. lunken vand
1 spsk. chiafrø
Bland vand og chiafrø.
Rør rundt og lad stå i min. 10 min.
Rør rundt undervejs.
Kikærtemel i stedet for æg
Svarende til 2 æg
½ dl vand
½ dl kikærtemel
Rør vand og mel godt sammen og det er klar til brug.
Bonusinfo
Kikærtemel er godt at bruge i omeletter, og ønsker du en gul æggefarve og en antiinflammatorisk effekt, da kan du tilsætte ½ tsk. gurkemejepulver.