Tips til æggeerstatninger

Tips til æggeerstatninger

Æggeerstatninger er nemme at bruge, og kan sættes i stedet i de retter hvor du normalt bruger æg.

Billedet er af en bagt Sweet Potato Brownie, hvor vi brugte chiaæg i opskriften.

 

Disse æggeerstatinger er nemme at bruge, og kan sættes i stedet i de retter hvor du normalt bruger æg.

Billedet er af en bagt Sweet Potato Brownie, hvor vi brugte chiaæg i opskriften.

 

Loppefrøæg

Svarende til et æg

 

3 spsk. lunken vand

1 tsk. loppefrøskaller

 

Pisk vand og loppefrøskaller godt sammen

 

Hørfrøæg

Svarende til et æg

 

2 ½ spsk. lunken vand

1 spsk. knust hørfrø = 7 g

 

Bland vand og hørfrø godt sammen.

Rør rundt og lad stå i min. 10 min.

Rør rundt undervejs.

 

Chiaæg

Svarende til et æg

 

2 ½ spsk. lunken vand

1 spsk. chiafrø

 

Bland vand og chiafrø.

Rør rundt og lad stå i min. 10 min.

Rør rundt undervejs.

 

Kikærtemel i stedet for æg

Svarende til 2 æg

 

½ dl vand

½ dl kikærtemel

 

Rør vand og mel godt sammen og det er klar til brug.

 

Bonusinfo

Kikærtemel er godt at bruge i omeletter, og ønsker du en gul æggefarve og en antiinflammatorisk effekt, da kan du tilsætte ½ tsk. gurkemejepulver.

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.