Raw jordbærtærter med vaniljecreme
Share
10 stk. eller 1 stor tærte
Friske jordbærtærter med blød vaniljecreme er simpelthen et must at lave, når jordbærrene er i deres bedste sæson.
Bund
20 dadler
2 dl mandlere
1 spsk. jomfru kokosolie
1 knisp salt
Jomfru kokosolie til at smøre formene med
Chokoladelag
2 spsk. smeltet jomfru kokosolie
2 spsk. kakaopulver
1 spsk. ahornsirup
Vaniljecreme
2.5 dl cashewnødder – lagt i blød i 2 timer forinden eller lige inden overhældt med kogende vand
Mandelmælk så det lige dækker nødderne i blenderen
1 tsk. vaniljepulver
Fintrevet skal fra ¼ økologisk citron
2 spsk. ahornsirup
1 spsk. smeltet jomfru kokosolie
1 tsk. husk
Dekoration
Ca. 20 stk. friske jordbær – andre friske bær kan også bruges
1 spsk. hakkede usaltede pistacienødder uden skal
Fremgangsmåde
Mix alle ingredienser til bunden i en foodprocessor til dejen er ensartet.
Fordel dejen i smurte små tærteforme eller i en stor og fordel dejen jævnt og helt ud til kanterne
Rør alle ingredienserne til chokoladelaget sammen og smør på tærtebunden med en pensel eller ske og kom i fryseren.
Blend alle ingredienserne til vaniljecremen sammen og tilføj mere mandelmælk, hvis cremen skal være mere lind.
Fordel cremen på tærtebundene og sæt i fryseren mens du forbereder jordbær og hakker nødder.
Pynt med jordbær og pistacienødder og nyd!