Vegansk raw jordbærtærter med vanilijecreme

Raw jordbærtærter med vaniljecreme

10 stk. eller 1 stor tærte

Friske jordbærtærter med blød vaniljecreme er simpelthen et must at lave, når jordbærrene er i deres bedste sæson.

 

Bund

20 dadler

2 dl mandlere

1 spsk. jomfru kokosolie

1 knisp salt

Jomfru kokosolie til at smøre formene med

 

Chokoladelag

2 spsk. smeltet jomfru kokosolie

2 spsk. kakaopulver

1 spsk. ahornsirup

 

Vaniljecreme

2.5 dl cashewnødder – lagt i blød i 2 timer forinden eller lige inden overhældt med kogende vand

Mandelmælk så det lige dækker nødderne i blenderen

1 tsk. vaniljepulver

Fintrevet skal fra ¼ økologisk citron

2 spsk. ahornsirup

1 spsk. smeltet jomfru kokosolie

1 tsk. husk

 

Dekoration

Ca. 20 stk. friske jordbær – andre friske bær kan også bruges

1 spsk. hakkede usaltede pistacienødder uden skal

 

Fremgangsmåde

Mix alle ingredienser til bunden i en foodprocessor til dejen er ensartet.

Fordel dejen i smurte små tærteforme eller i en stor og fordel dejen jævnt og helt ud til kanterne

Rør alle ingredienserne til chokoladelaget sammen og smør på tærtebunden med en pensel eller ske og kom i fryseren.

Blend alle ingredienserne til vaniljecremen sammen og tilføj mere mandelmælk, hvis cremen skal være mere lind.

Fordel cremen på tærtebundene og sæt i fryseren mens du forbereder jordbær og hakker nødder.

Pynt med jordbær og pistacienødder og nyd!

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.