Enkel, vegansk dahl med toppings
Share
2 pers.
En varm vel krydret dahl er bare lykken året rundt. Grøntsagerne kan varieres efter sæson. En grøntsag som vi virkelig godt kan lide at bruge er butternutsquash, vi bruger faktisk alle grøntsager til dahl. Som i en wokret, hvor du kan bruge alle de friske grøntsager der er i sæson.
1 lille rødløg i tern
1 fed hvidløg i tynde skiver
3 små tørrede røde chili
1 lille tsk. sorte sennepskorn
2 tsk. karry
5 tørrede karryblade
2 tsk. kokosolie
1 dl skyllede røde linser
10 cherrytomater skåret i halve
1 gulerod i halvmåner – gerne lidt tykke så der er bid i dem
1 pose spinat – 75 g
½ dåse kokosmælk
Kogende vand
Salt og peber efter smag
Topping
1 lille håndfuld ristede cashewnødder
5 cherrytomater skåret i halve
1 håndfuld frisk koriander klippet i passende størrelse
Havrefraiche eller sojayoghurt
Krydderier steges af i kokosolie på medium varme.
Tilsæt løg og hvidløg og vend det i krydderiblandingen.
Tilsæt linser, tomater og kokosmælk.
Kog på svag varme i ca. 20 min.
Tilsæt gulerødder kog til linserne er al dente, ca. 5-7 min.
Smag til med salt og peber.
Lige inden servering vendes spinaten i til den falder sammen.
Tip
Mange steder kan man købe et blandet dahl krydderi der smager rigtig fint og egner sig til de fleste former for dahl.
Passer godt sammen med sprødt krydder fladbrød til. Se opskrift her på siden. Kom evt. ½ tsk. spidskommen i som krydderi, da det passer godt sammen.